keyboard_arrow_up

Consiliul Local Timisoara

Hotararea 47/24.02.2004 privind aprobarea Studiului de Fezabilitate si realizarea lucrărilor pentru "Înfiinţare alimentare cu gaze naturale şi instalaţie de încălzire centrală si apă caldă menajeră la imobilul din Timişoara P- ţa Avram IANCU, nr.14"

24.02.2004

Hotararea Consiliului Local 47/24.02.2004
privind aprobarea Studiului de Fezabilitate si realizarea lucrărilor pentru "Înfiinţare alimentare cu gaze naturale şi instalaţie de încălzire centrală si apă caldă menajeră la imobilul din Timişoara P- ţa Avram IANCU, nr.14"


Consiliul Local al Municipiului Timisoara

Având în vedere Referatul nr. SC2003 - 21934/ 12.12.2003 al Primarului Municipiului Timişoara, domnul GHEORGHE CIUHANDU;
Având în vedere avizele Comisiei pentru studii, prognoze, economie, buget, finanţe, impozite si taxe, Comisiei pentru dezvoltare urbanistică, amenajarea teritoriului şi patrimoniu, Comisiei pentru administrarea domeniului public si privat, servicii publice şi comerţ, regii autonome şi societăţi comerciale, Comisiei pentru administraţie locală, juridică, ordine publică, drepturile omului şi probleme ale minorităţilor din cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara;
Având în vedere prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.45/2003 - privind finanţele publice locale ;
În conformitate cu prevederile art. 38 lit. (c), (f), (n) din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală;
În temeiul art. 46 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală;


HOTARASTE

Art.1: Se aprobă Studiul de fezabilitate si realizarea lucrărilor pentru "Înfiinţare alimentare cu gaze naturale şi instalaţie de încălzire centrală si apă caldă menajeră la imobilul din Timişoara P- ţa Avram Iancu , nr.14" conform Proiectului nr.SF 06/2003, intocmit de SC EZ Solution SRL., cu indicatorii si caracteristicile principale prevăzute in Anexa care face parte integranta din prezenta hotărâre.
Studiul de fezabilitate mentionat la alin.1 a fost pus la dispozitia Consiliului Local de catre I.P.J. Timis iar beneficiarul este Sectia 4 Politie.

Art.2: Finanţarea obiectivului prevăzut la art.1 se face din bugetul local, cap.63.02.50 - "Alte acţiuni de gospodărire comunală".

Art.3 : Cu aducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se încredinţează Direcţia Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara.

Art.4: Prezenta hotărâre se comunică:
- Prefecturii Judeţului Timiş;
- Primarului Municipiului Timişoara;
- Serviciului Juridic;
- Direcţiei Economice;
- Direcţiei Edilitare;
- Direcţiei Urbanism;
- Direcţiei Patrimoniu;
- Serviciului Audit Public Intern;
- Biroului Relaţii Publice;
- Serviciului Centrul de Informare pentru Cetăţeni;
- Politiei Municipiului Timisoara -Sectia 4;
- Mass - media locale.


Presedinte de sedinta
VLADIMIR CULEA
Contrasemneaza
SECRETAR IOAN COJOCARI

Atasament: Referat.pdf

PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA Aprobat DIRECTIA PATRIMONIU P R I M A R, SERVICIUL TEHNIC-EDILITATE Nr. SC2003-21934/12.12.2003 dr.ing.Gheorghe Ciuhandu

R E F E R A T Privind aprobarea Studiului de fezabilitate si realizarea lucrarilor pentru

„Înfiintare alimentare cu gaze naturale si instalatie de încalzire centrala si apa calda menajera la imobilul din Timisoara P-ta Avram Iancu nr.14

În prezent imobilul situat în Pta Avram lancu nr. 14, Timisoara, proprietatea Primariei Municipiului Timisoara, nu este racordat la reteaua de gaze naturale, modul actual de asigurare a încalzirii fiind bazat în cea mai mare parte pe energia termica produsa de teracote care folosesc ca si combustibil carbuni si lemne, acestea fiind solutii scumpe si ineficiente care nu asigura încalzirea spatiului la parametrii doriti, beneficiarul dorind asigurarea utilitatilor folosind energia termica produsa prin arderea gazelor naturale.

In baza motivelor mentionate s-a ajuns la concluzia ca este necesara realizarea investitiei de înfiintare a instalatiei de încalzire centrala proprie si apa calda menajera prin urmatoarele lucrari: - releveele complete ale tuturor spatiilor imobilului; - solicitarea avizului de consum gaze naturale pentru alimentarea cu gaze naturale a imobilului; - proiectarea si executarea extinderii retelei de alimentare cu gaze naturale; - proiectarea si executia bransamentului de alimentare cu gaze naturale; - proiectarea si executia instalatiei de utilizare gaze naturale; - proiectarea instalatiilor interioare de încalzire si de apa calda menajera pentru grupurile sanitare ale imobilului, situate la parter; - dezafectarea sobelor existente; - proiectarea noii centrale termice proprii functionând pe combustibil gaze naturale; - realizarea cosului de fum în variantele:

a) cu posibilitatea racordarii la cosul de fum existent; b) daca nu este posibila solutia de mai sus, se va construi un cos de fum la interior din tubulatura de sectiune circulara, rezistenta la temperaturi înalte, izolata pe toata înaltimea sau se vor achizitiona echipamente cu tiraj fortat.

Pentru aceasta se propune instalarea a doua centrale termice: una care v-a deservi corpul de cladire principal cu o putere de 120 Kw si una care v-a deservi anexa cu o putere de 28 Kw alimentate cu gaze naturale, cu randament superior cifrei de 90 %.

Centralele termice vor fi complet automatizate fiecare, fiind echipate cu termostat de reglaj a temperaturii de încalzire, termostat de siguranta, supape de siguranta, sesizor de rupere de tiraj si toate elementele de protectie necesare la "lipsa gaz" sau presiune prea mare a gazului.

Mentionam ca lucrarea este cuprinsa în lista de buget la cap.63.02.50.-„Alte actiuni de gospodarire comunala”

P r o p u n e m:

1. Aprobarea Studiului de fezabilitate si realizarea lucrarilor pentru „Înfiintare alimentare cu gaze naturale si instalatie de încalzire centrala si apa calda menajera la imobilul din Timisoara P-ta. Avram IANCU, nr.14.

2. Promovarea unui Proiect de Hotarâre ce se va înainta spre aprobare Consiliului Local în vederea aprobarii studiului de fezabilitate si a investitiei.

D I R E C T O R, SEF SERVICIU,

Ec. Nicusor C-tin Miut ing. Emilian Mates CONSILIER, ing. Marius Duma DIRECTIA ECONOMICA, SERVICIUL JURIDIC, Ec. Adrian Bodo

Atasament: Anexa.pdf

A N E X A La hotararea privind aprobarea studiului de fezabilitate si realizarea lucrarii de „Infiintare

alimentare cu gaze naturale si instalatie de incalzire centrala si apa calda menajera la imobilul din Timisoara Pta. Avram IANCU, nr.14

INDICATORI TEHNICO- ECONOMICI privind aprobarea studiului de fezabilitate si realizarea lucrarii de „Infiintare alimentare cu

gaze naturale si instalatie de incalzire centrala si apa calda menajera la imobilul din din Timisoara Pta. Avram IANCU, nr.14

Valoarea totala a investitiei

Valoarea estimata a investitei este: maxim 960.000.000 lei

(inclusiv T.V.A.) din care: -proiectare + taxe avize si acorduri 59.000.000 lei (inclusiv T.V.A.) -constructii-montaj 391.000.000 lei (inclusiv T.V.A.) -utilaje si echipamente instalatii 510.000.000 lei (inclusiv T.V.A.) Esalonarea si durata de realizare a investitiei : - Proiectare si obtinerea de avize acorduri: trim. 1-11,2004 - Executie: trim. 111-IV,2004 Utilaje si echipamente necesare: 1. Contor gaze naturale tip volumetric cu membrana Qmax=25mc/h-1 buc. 2. Regulator de presiune gaz cu actionare directa Qmax=50 mc/h-1 buc. 3. Stabilizator presiune gaz cu filtru încorporat 0 ?” - 1 buc. 4. Stabilizator presiune gaz cu filtru încorporat o 1” - 1 buc. 5. Cazan cu focar din elementi de fonta, automatizat cu arzatoare atmosferice inox pe gaze naturale,pornire electronica,Q=120kW/h-1 buc. 6. Centrala termica murala, Q = 28 kW/h -1 buc. 7. Vas de expansiune închis sub presiune, cu membrana elastica si perna de azot-1buc. 6. Boiler rapid, automatizat, continând termometru, termostat reglaj, anod magneziu anticoroziune, Q = 28 kW (24075 Kcal/h), productivitate apa calda menajera 180 l în primele 10 minute -1 buc. 7. Autoclava sub presiune, cu membrana elastica si perna de azot, 18 litri, cu rol de preluare dilatare apa calda menajera din boiler în caz de neconsum -1 buc. 8.Electropompa circulatie agent termic pentru încalzire cu caracteristicile pe turatii la debitul D=3,53mc/h: Hi/l-h/Hs= 4,5/6/7,1mCA; Pi/2/Ps=325/380/390(electric maxim,220 V, îmbinare prin set flanse DN 40 -1 buc. 9.Electropompa circulatie agent termic primar boiler cu cracteristicile pe turatii la debitul D = 1,20 mc/h: Hi / N2 / N3 = 2.7 /5,2 / 6,8 mCA; Pi / Pz l Ps = 115 /165 /185 (electric maxim), 220 V, îmbinare prin set olandezi ^ 1" - 1 buc.

10. Electropompa circulatie la cazan (amestec tur-retur pentru protectia focarelor din fonta la retur rece) cu caracteristicile pe turatii la debitul D = 1,46 m^h: Hi / N2 / Hs = 2,2 / 5 / 6,3 mCA; Pi / P-z l PS =115/165/185 (electric maxim), 220 V, îmbinare prin set olandezi ^ 1" -2 buc. 11. Filtru de apa din alama, cartus filtrant sita OL inox, cu autocuratire, cu manometre încorporate amonte - aval, având diametrul D = 1" - 1 buc. 12. Supapa de siguranta pentru cazan, D = VA"; Pref = 3 bar - 2 buc. 13. Supapa de siguranta pentru boiler, D = ^"; Pref = 6 bar - 1 buc. 14. Termostat de contact pentru montaj pe teava, reglaj 0-90°C (pentru comanda pompelor de circulatie la cazan) - 2 buc 15.Tronson cos de fum tip SPIRO, (|)ext = 256 mm, confectionat din banda de otel zincat 0,4 mm grosime, rezistent la T = 350°C- cca. 6 ml 16. Saltele de vata minerala caserata cu folie aluminiu, armata cu fibra de sticla, 60 mm grosime, rezistenta la 250 °C, clasa de combustibilitate Co, tip DBW, model RN - AL - 25 mp 17. Radiatoare din otel - 35 buc AVIZE Sl ACORDURI Dupa întocmirea studiului de fezabilitate, beneficiarul va urgenta demararea întocmirii documentatiei tehnice pentru obtinerea cotei si nominalizarea receptorilor de gaze naturale. Demararea celorlalte faze de proiectare, precum si solicitarea avizelor si acordurilor se va face numai dupa ce beneficiarul a obtinut cota de gaze naturale si ordinatorul de credite a aprobat investitia. Avize care se vor obtine:

- Avizele detinatorilor de gospodarii subterane si aeriene (AQUATIM, CALOR, ELECTRICA, ELECTROCENTRALE, DISTRIGAZ-NORD, R.A.T.T., A.D.P.)

- Certificatul de urbanism - Alte avize si acorduri suplimentare impuse în certificatul de urbanism, daca este

cazul. - Autorizatia de constructie

D I R E C T O R, SEF SERVICIU,

Ec. Nicusor C-tin Miut Ing. Emilian Mates CONSILIER, Ing. Marius Duma