keyboard_arrow_up

Consiliul Local Timisoara

Hotararea 24/22.02.1994 privind privind probarea programului de investitii urbane de urgenta sprijinit de B.E.R.D.

22.02.1994

Hotararea Consiliului Local 24/22.02.1994
privind privind probarea programului de investitii urbane de urgenta sprijinit de B.E.R.D.


Consiliul Local al Municipiului Timisoara

Avind in vedere scrisoarea nr.3/18.02.1994 a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare referitoare la programul de investitii urbane de urgenta sprijinit de B.E.R.D;
Avind in vedere referatele R.A.AQUATIM,Directiei Economie si Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Local al Municipiului Timisoara;
In conformitate cu Legea nr.10/1991 privind finantele publice;
In baza prevederilor art.21,lit.(e),(g),(m) din legea nr.69/1991;
In temeiul art.29 alin.1 si 2 din Legea nr.69/1991 privind administratia publica locala;


HOTARASTE

Art.1. Se aproba programul de investitii de urgenta pentru Municipiul Timisoara precum si fiecare din componentele acestui program de investitii asa
cum sunt ele incluse in anexa nr.1,care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.2. Se aproba programul de lucru pentru Consiliul Local al Municipiului Timisoara si R.A.AQUATIM,conform anexei nr.2,care face parte integranta din prezenta hotarare.

Art.3. Se aproba disponibilizarea la timp a prevederilor in contrapartida de la bugetul local si din veniturile R.A.AQUATIM,care sa reprezinte in jur de 5%(671.200 $ sau echivalentul in lei) din totalul necesitatilor de investitii,in plus fata de procentul de 45% care este pus la dispozitie de catre bugetul national central.

Art.4. Se aproba participarea intrun acord de subimprumut cu Ministerul de Finante,in conditiile care sunt descrise in mod sintetic in anexe si care vor fi finalizate in timpul negocierilor dintre Guvernul Romaniei si B.E.R.D si deci, acordul de a imprumuta aceste fonduri care reprezinta 50% din costul total al investitiilor si asumarea obligatiilor legate de replata imprumutului si a dobanzii aferente imprumutului.

Art.5. Se aproba adoptarea unui program si a unor termene precise in timp in ceea ce priveste cresterea graduala a raportului dintre veniturile obtinute din prestarea serviciilor si costurile legate de aceste servicii,inclusiv includerea dobanzilor si a amortizarii principalelor fonduri fixe,definite in concordanta cu standarde financiare internationale.
In mod specific acest program va defini masurile de reducere a costurilor inclusiv reducerea pierderilor de apa neinregistrate in prezent in contabilitatesi rationalizarea costurilor cu forta de munca si cresteri periodice ale tarifelor.
Cresterile succesive ale tarifelor si taxelor incasate de la consumatori trebuie sa acopere urmatoarele aspecte:
a) inainte de intrarea efectiva a imprumutului cresterea in termeni reali,corelati cu inflatia,in scopul de a realiza acel flux de numerar capabil sa contribuie la finantarea de catre municipalitate a costurilor proiectelor de investitii;
b) in primul an de utilizare efectiva a imprumutului cresterea in termeni reali a tarifelor in scopul acoperirii obligatiilor de neplata a imprumutului si a dobanzii;
c) in anii urmatori cresteri anuale in termeni reali dea lungul unei perioade de cel putin 5 ani si maxim 10 ani pentru a realiza,in mod gradual,cresterea proportiei de acoperire a costurilor,adecvat definite,care trebuie sa fie acoperite din veniturile obtinute din prestarea serviciilor.
De asemenea Consiliul Local va aproba cresteri de tarif semestriale in concordanta cu evolutia inflatiei.Programul definitiv si termenele precise pentru implementarea masurilor de reducere a costurilor si crestere a tarifelor,bazate pe recomandarile consultantilor B.E.R.D.care vor fi desemnati in mod specific pentru aceasta sarcina,va fi convenit intre Consiliul Local,Ministerul de Finante si B.E.R.D,pana la organizarea negocierilor pentru acordul de credit,si va fi inclus in acest acord de credit.

Art.6. Se aproba intocmirea si implementarea unui program specific de masuri si actiuni menite sa imbunatateasca performantele operationale si financiare ale R.A.AQUATIM Timisoara.
Acest program, continutul si planificarea lui in timp, va fi convenit intre Consiliul Local al Municipiului Timisoara, Ministerul Lucrarilor Publice si B.E.R.D. in timpul negocierilor pentru acordul de credit si va fi bazat pe recomandarile consultantilor pe care B.E.R.D. ii va desemna in acest scop.

Art.7. Cu aducerea la indeplinire a prezentei hotarari se incredinteaza Directia Economie, Directia Tehnica, Directia DreptOrdine din cadrul Consiliului Local al Municipiului Timisoara si R.A.AQUATIM Timisoara.

Art.8. Prezenta hotarare se comunica:
Prefecturii Judetului Timis;
Consiliului Judetean Timis;
Directiei DreptOrdine;
Directiei Generale a Finantelor Publice Timis;
Directiei Economie;
Directiei Tehnice;
R.A.AQUATIM Timisoara;
Massmediei locale.


Presedinte de sedinta
FLORIN CNEJEVICI
Contrasemneaza
SECRETAR IOAN COJOCARI